PREDŠKOLSKA USTANOVA  
PITAGORA 
 

U SISTEMU SUBVENCIJA GRADA BEOGRADA - UPIS JE U TOKU! ZA INFORMACIJE POZOVITE 064 853 1305, 064 316 5368 ILI KLIKNITE
 


"Obrazovanje je prirodni proces koji se odvija spontano kod deteta, a ne nešto što bi nastavnik trebalo da uradi - to je ono što smo otkrili u našim školama."

M.Montesori

"Doba ranog detinjstva je vreme najsnažnijih identifikacionih procesa i imitacija, kada su kod dece otvoreni svi putevi ka dubokoj intimi, u koju nas ona zaključavaju kao svoju najveću tajnu, nepoznatu i njima samima."

Profesor Svetomir BojaninIZ NAŠE ŠKOLICE
 

Assimino iz naše školice u veliki svet! 
Upoznajte se sa ovom veoma zanimljivom igrom autora Milana Mihaljčića, koja je nastala u školici Pitagora! 
 UPIJAJUĆI UM 


Montesori literatura: prvi put u Srbiji, tada Jugoslaviji, skolica Pitagora i  izdavacka kuca DNC knjige  preveli su i objavili osnovno delo Marije Montesori Upijajuci um. 
Osim ove prevedena je i objavljena knjiga Od detinjstva do adolescencije kao i druge pedagoške knjige  


GALERIJA 
 

Seminar mart 2016:
Školica sa tradicijom!

Školica Pitagora postoji već više od 23 godine. Sada verifikovana predškolska ustanova, jedna je od prvih na našem podneblju koja je počela sa primenom Montesori metode u radu sa decom predškolskog uzrasta.
 
Sa decom  rade dva diplomirana pedagoga, diplomirani psiholog, vaspitač, asistent i mnogi saradnici koji upotpunjavaju program rada i pomažu u tretmanu specificnih problema govora.
 
Naši vaspitači su obrazovani i u  Montessori Centre International -u iz Londona,  primenjuju Montesori metodu koja je zadržala sve glavne principe pedagogije Marije Montesori, ali je prilagodjena programu rada sa predškolskim uzrastom kod nas kao i savremenom životu, u cilju realistične pripreme dece za budućnost. Deca se u našoj školici brzo adaptiraju zahvaljujući individualnom radu sa svakim detetom, postupnom uvodjenju didaktičkih materijala i viskoobrazovanom kadru.
 
programiranje sa Cubettom